Składniki:
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 50 dag brokułów
- 20 dag sera mozzarella
- 200 ml gęstego jogurtu naturalnego
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 3 łyżeczki startego, świeżego imbiru
- sól
- pieprz biały i ziołowy
- zioła prowansalskie
- gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek kroimy drobno, następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Przesmażamy około 2 minut. Brokuł dzielimy na różyczki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Kiedy cebula z czosnkiem przestygną wrzucamy je do garnka z brokułem. Kroimy ser w drobną kostkę i dodajemy do zupy. Całość mieszamy. Kiedy brokuł będzie miękki, miksujemy całość. Dodajemy jogurt i przyprawy. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut.
Zupa najlepiej smakuje z grzankami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz