6 sierpnia 2011

Cukinia nadziewana pomidorami

Smaczna i lekka cukinia nadziewana pomidorami, to doskonałe urozmaicenie w kuchni, które z pewnością przypadnie wszystkim do gustu. Lekkie, niskokaloryczne, a jednocześnie sycące i pyszne. Spróbujcie, a nie pożałujecie!

Składniki dla 4 osób:
- 4 cukinie,
- 4 pomidory,
- 2 łyżki startego żółtego sera,
- natka pietruszki,
- 1- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz

Przygotowanie:
Cukinie umyć, osuszyć. Włożyć do wrzątku na 7 min. Przekroić wzdłuż na trzy części, nie rozcinając do końca. Pomidory umyć, pokroić na plasterki i wsunąć je między plastry cukinii. Cukinie ułożyć w naczyniu do zapiekania. Oprószyć solą, pieprzem, skropić oliwą. Posypać startym serem i posiekaną natką. Zapiekać 15-20 min w temp. 200°C.

Smacznego!




Zdjęcie pochodzi ze strony: www.visualphotos.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz