Chociaż za oknem niesprzyjająca pogoda czas zacząć
przygotowywać się do świąt wielkanocnych. W każdym domu pachnieć będzie
tradycyjnymi rodzinnymi potrawami oraz wypiekami. Pomimo że tradycyjne menu
króluje, w każdej polskiej rodzinie to my polecamy na osłodę coś nowego.
Przepyszne babeczki – cupcakes.
Przepis podstawowy na cupcake's
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 100 g roztopionego masła
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1/3 szklanki mleka
- 2 jajka
Przygotowane ze składników ciasto
wkładamy do foremek (do 2/3 wysokości foremki), pieczemy przez ok. 25 min w 160 stopniach, wyciągamy,
czekamy aż ostygną i dekorujemy!
Właśnie w dekoracji tkwi sekret
uniwersalności capcake. Technika zdobienia jest dowolna. Może być to lukier, krem,
czekolada czy cukierki - wszystko zależy od gustów konsumentów. Poniżej
przedstawiamy kolorowe i tematyczne rozwiązania na wielkanocny stół.
Wielkanocne cupcake's
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz