5 czerwca 2011

Diabelska Czekoladowa Rozpusta!

Uff, jak gorąco... Co pomoże w taki upał? Oczywiście lody! Zapraszamy na małą, czekoladową ucztę!

Składniki:
- 2 i ½ tabliczki gorzkiej czekolady,
- ½ szklanki cukru pudru,
- ¼ łyżeczki sproszkowanego chili,
- 1 i ½ szklanki śmietany 30%,
- ½ szklanki skondensowanego niesłodzonego mleka.

Przygotowanie:
Mleko, śmietanę i przesiany przez sitko cukier puder zmieszać w misce i ubić mikserem. 2 tabliczki czekolady roztopić w kąpieli wodnej i dodać chilli. Pozostałą część czekolady pokruszyć lub posiekać na małe kawałki. Ostudzoną, roztopioną czekoladę i jej pokruszone kawałki dodać do ubitej masy i delikatnie wymieszać całość. Przełożyć do pudełka i zamrozić na całą noc w zamrażarce. Przed podaniem wyjąć z zamrażarki na ok. 5 min. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz