16 października 2010

Czekoladowa rozpusta

Czekolada jest najlepszym przyjacielem podniebienia kobiety. Co prawda jednocześnie jest największym wrogiem jej bioder i pupy, ale co tam! Raz na jakiś czas można pozwolić sobie na łakomstwo i rozpieścić siebie, swojego mężczyznę i kogo jeszcze macie ochotę. Zakasujemy rękawy i do dzieła dziewczęta!
Składniki:
2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 kostka masła
1 łyżeczka soli
10 dag mąki
30 dag cukru
6 jaj
5 dag pokruszonych orzechów włoskich

Przygotowanie:
Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło, wymieszać. Jajka ubić mikserem i stopniowo dodawać mąkę oraz cukier. Następnie do masy dolewać przestudzoną czekoladę, zmiksować je razem. Wymieszać ciasto z pokruszonymi orzechami. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać na nią ciasto. Piec ok. 20 min w temp. 200°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz