WŁOSKIE SPAGHETTI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Składniki:
- ¾ paczki makaronu spaghetti
- duży kubek gęstej śmietany 18%
- duża cebula
- 20 dag wędzonego łososia
- pół szklanki białego wytrawnego lub półwytrawnego wina
- sól, pieprz, olej do smażenia
Przygotowanie:
Łososia i cebulę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na patelni, dorzucić kawałki łososia, chwilę podsmażać. Kiedy ryba nabierze bladoróżowego odcienia, wlać na patelnie wino. Poczekać, aż alkohol zmniejszy swoją objętość o 2/3. Na końcu dodać śmietanę (uważajmy, żeby się nie zważyła!) i chwilę razem pogotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. I gotowe!
Smakowitości!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz