Składniki:
- 15 dag pokruszonych ciasteczek digestive,
- 5 dag masła,
- 30 dag białej czekolady,
- 40 dag białego sera mielonego
- 2 jajka,
- 150 ml kwaśnej śmietany,
- cukier waniliowy,
- ½ słoiczka konfitury z malin.
Przygotowanie:
Masło rozpuścić, wystudzić i wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami. Przygotowaną masą wyłożyć spód tortownicy o średnicy ok. 25 cm. Włożyć do lodówki na 20 min. Ser wymieszać z ubitymi jajkami i cukrem waniliowym, następnie dodać śmietanę, a na końcu rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Masę wylać na spód tortownicy, przykryć folią aluminiową. Piec 40 minut w temperaturze 170ºC. Wierzch posmarować konfiturą malinową i oprószyć wiórkami białej czekolady.
Smacznego Łasuchy!

brzmi pysznie, tylko dlaczego na zdjęciu nie ma malin?
OdpowiedzUsuńbo jakiś łasuch pewnie wcześniej wszystkie zjadł ;p;)
OdpowiedzUsuń