Składniki na 10 pinchos:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie paluszków krabowych
- 1 łyżka majonezu
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 plasterki szynki wędzonej
- 10 plastrów cukinii
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ciasto francuskie pociąć na 10 kwadratów, wyłożyć nim foremkę do pieczenia muffinów, posmarowaną wcześniej masłem. Piec ok. 10 minut w temperaturze 100°C. Gotowe korpusy napełnić masą wykonaną z pokrojonych cienko paluszków krabowych, majonezu, soli i pieprzu. Całość posypać jajkiem startym na tarce o grubych oczkach. Ozdobić kawałkami szynki oraz plastrami cukinii grillowanymi wcześniej na patelni.
Smacznego!

Zdjęcie pochodzi ze strony: steamykitchen.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz