23 kwietnia 2011

Rolada serowa z niespodzianką

Idealna potrawa na Święta. Wymaga co prawda kilku chwil przygotowania, jednak efekty są niezwykłe. Ze stołu znika w błyskawicznym tempie. Jej sekret tkwi w połączeniu składników… Dziś prezentujemy Wam przepis na roladę serową!

Składniki:

- 1/2 kg żółtego sera,
- 5 jajek,
- natka pietruszki,
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki masła
- 10 dag szynki wędzonej w plastrach
- 5 rzodkiewek

Przygotowanie:
Ser gotujemy w 2 litrach wody na wolnym ogniu przez pół godziny, żeby był zmiękł. Następnie rozwałkowujemy go na cienki plaster. Jajka gotujemy na twardo. Ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie postępujemy z rzodkiewką. Natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i miękkim masłem. Na rozwałkowany ser układamy cienką warstwę farszu, następnie plastry szynki i znowu farsz. Następnie całość zwijamy w roladę. Zawijamy w papier pergaminowy i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Roladę podajemy pokrojoną w 2 cm plastry.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz